Saturday, March 31, 2007

Idag blir det väldigt välbehövlig grooming!

Hjälp, efter en lååång vecka är man inte i det bästa skicket precis, så idag blir det grooming minsann! Ska bli sååå skönt at fräscha upp sig ordentligt! Längtar så jag dör efter min Chanelpeeling och den uuuuuderbara Chanelansiktsmasken jag har! Och mitt hår behöver en rejäl inpackning osvosv! ;)

Här är de pärlor jag ska använda idag för en rejäl uppfräschning:

Till kroppen:

1.Yves Saint Laurent - Total Fitness Ultra-Smoothing Exfoliating Gel
2.L'oreal - Nutri Therapy Rich Body
3.
Dr. Hauschka - Hand Cream


Till håret:



1.Garnier Fructis - Smoothing Cream (leave in balsam)
2.Garnier Fructis – Repair and Shine - Fortifying Mask

Till ansiktet:



1.Chanel - Gommage Microperlé Hydratation
2.Chanel - Masque Déstressant Hydratation
3.Shiseido - Benefiance Eye Treatment Mask


Friday, March 30, 2007

Fråga om nattkrämen från Kiehl's!

Fick en fråga från Malin i kommentarerna, och inlägget var ganska långt ner så jag tyckte det var bättre att publicera svaret som ett inlägg så att hon, och andra som kanske undrar inte missar mitt svar ;) Frågan löd: Hur verkar Kiehls-krämen så här långt? Funderar på att beställa en.:)

Ja, det jag var ute efter var en riktigt fet, brutalt återfuktande kräm, en riktig monsterkräm alltså som verkligen fixar till ens trötta glåmiga fuktfattiga ansikte ordentligt medan man sover ;) Som är uthärdligt kladdig (har nån från laura mercier "for very dry and dehydrated skin" och den gör verkligen mirakel, men den går nästan inte att använda för det tar år innen den går in i huden, och den klibbar fast sig i kuddarna, den har dock gått in på morgonen, men den gör huden fuktmättad och fin i flera dagar efter man har använt den)

Första gången jag använde kiehl's krämen så tyckte jag att den återfuktade ytligt endast och det var inte speciellt imponerande. Däremot återfuktade den bättre andra gången. Ytskiktet av huden blir väldigt lent i alla fall. Har använt den två gånger bara, så det är svårt att säga så här tidigt, men det verkar som den återfuktar bättre för var dag som går...Men ja, den återfuktade inte lika mycket som jag hade hoppats. Så vi får se vad framtiden bär med sig! ;) Ska fortsätta med den i alla fall =)

Något som jag däremot blev imponerad av var att den nästan eliminerade rödblossigheten i mitt ansikte, och det är super! Men återfuktningen är inte tillräcklig enligt mig, som var ute efter en monsterkräm! ;) Fast den kanske är det efter mer användning? En utförlig recension kommer i alla fall senare!

Men är man ute efter en något lättare kräm som gör huden lite len sådär så är den helt okej... Inte till fet och kombinerad hy dock, för att konsistensen och utseendet är, som nån på makeupalley uttryckte det, som "whipped butter", och färgen är gul! Och den kan kännas lite flottig, men går in rätt snabbt ;)

Recension: Dr. Hauschka - Hand Crem

Yes, jag tänker redan recensera denna produkt, för jag tyckte den gav mig ett glasklart intryck som knappast kommer förändras med tiden, och därör recenserar jag efter att endast ha använt den en gång! ;) Mycket ovanligt för att vara mig! ;

Jag smörjde på denna på mina stackars torra händer häromdagen, och den var krämig och skön (men gick in fort i huden, och kladdade inte), och verkligen reparerade torra huden och lugnade den, och gjorde händerna hur lena och fina som helst! Men det bästa är att det känns som den jobbar på djupet, och att den håller händerna mjuka så länge! =D Det har gått två dagar nu, och mina händer är jättefina och mjuka fortfarande! =D Andra handkrämer gör händerna mjuka för tillfället (endast ett par timmar med vissa, men sedan blir de snabbt torra igen. Men den här krämen har verkligen gjort under för speciellt riktigt torra områden på mina händer, som inget har lyckas råda bot på tidigare! =D Som huden mellan tummen och pekfingret till exempel! =D

Som sagt så går den snabbt in i huden, och man kan snabbt ta i andra saker utan att kladda ner dem, eller att det känns läskigt. Jag vet inte hur man ska förklara det men den här lena känslan uppkommer inte på en gång, huden känns fortfarande ja som man har kräm på den fast det är inte kladdigt eller störande på något sätt, och det känns inte som nått ligger som en hinna över huden heller utan det känns som att den har gått in. Mycket underligt, och jag vet inte om ni förstod mer än jag av föregående rader. ;) Tja, men det viktiga är ju att det inte känns kladdigt, och äckligt, och att man kan ta i saker snabbt efter, och det kan man som sagt!
Dock är jag inget fan av den starka örtdoften som krämen har, och inte heller den gula skumma färgen heller. Metalltuben är ju inte jättesnygg, MEN ja, alla dessa saker struntar jag i! För den gör under för mina torra, känsliga händer! Högsta betyg från moi blir det minsann!

Betyg:

R R R R R



Dr. Hauschka - Hand Cream



Thursday, March 29, 2007

Dagens vill ha!

Såg denna necessär från Pia & Pio i stan häromdagen, visste inte ens att de fanns att köpa i stan! :O Fast jag såg den i rött, och jag känner inte riktigt för en röd necessär, ja just nu i alla fall! ;) Men själva storleken på necessären verkade alldeles perfekt! Och den här i Suave Pink är ju lovely, och finns att köpa på Eleven!

Pia & Pio - Big Beauty Bag - Suave Pink

På naglarna idag!


Chanel - Le Vernis - Holographic

Wednesday, March 28, 2007

Shopping i solskenet!

Idag blev det fikamaraton med min kära Foxy! =D Först blev det fika på café, och sen gick vi och satte oss i trappan (med kaffe förstås ;) en fika nummer två alltså hehe) vid kanalen i Brunnsparken (i Göteborg ;)), och där satt det fullt av folk och njöt av vårsolen! ;)

Sedan drog det i shoppinggenen, och jag kunde bara inte motså Chanels holografiska nagellack längre! =D Har försökt hålla mig ifrån att köpa det eftersom jag inte direkt har brist på nagellack, men nu gick det bara inte längre, det är ju så oemotståndligt! Så det inhandlades! =D

Chanel - Le Vernis - Holographic

Dessutom kände jag på de två handkrämerna jag har varit intresserad av att köpa, alltså Lancôme - Carresse Mains och Dr. Hauschka - Hand Cream. Lancômes är ju så lyxig och silkig, och luktar jättegott. Men Dr. Hauschkas var ännu bättre, för det kändes som att den verkligen återfuktade på djupet och reparerade huden, och huden var sedan perfekt återfuktad och riktigt fin efter att ha varit lite torr och fnasig, och enooormt lent och mjukt blev det också av den! ;)

Dr. Hauschka - Hand Cream

Makeupmissar of doom!

1. Japp, häromdagen såg jag en tant som hade foundation, i en väldigt mörkbrun nyans PÅ KINDERNA, ja hon hade det som rouge alltså! Och det blev en väldigt skarp kontrast mot hennes hy, det såg ut som hon hade målat på två bruna blaffar! Det såg helt fruktansvärt ut! UUUrrrrkk alltså, varför gör folk så?

2. Sedan såg jag en kvinna som hade målat läppstiftet aningen för långt ut i mungiporna, och det skapar en sådan hemsk clowneffekt enligt moi! Man ska vara försiktig och iiiiinte måla läppstift ääända ut i i mungiporna, för då får man den där hemska effekten, eftersom läppstiftet då lägger sig och kladdar där i hörnen! Ugh...

Tuesday, March 27, 2007

Utmaning: Skönhetsrutiner!

Make It Up utmanar alla skönhetsbloggare, och alla andra som känner för det också, att lista sina dagliga skönhetsrutiner, och naturligtvis hakar jag på denna utmaning! =D

MORGONRUTIN:

Duschcreme: Nivea - Shower Oil, fast den tog precis slut så det får bli Lumene - Body Aktiva Time To Relax: Shower and Bath Oil (precis inhandlat, så jag ska testa vid nästa dusch! =D)

Ansiktstvätt: Dermalogica – Essential Cleansing Solution

Ögoncreme: Dermalogica – Intensive Moisture Balance (ej ögonkräm utan det är en dagkräm som fungerar grymt som ögonkräm; sååå återfuktande, och funkar super mot torrhetslinjerna! Fukten gör att man ser piggare ut också! ;)

Ansiktsvatten: Laura Mercier – Perfecting Water: Rich

Deodorant: Nivea någonting, den som inte ska ge fula deofläckar på kläderna, och det gör den inte heller! Funkar super!

Fuktbooster: Dermalogica – Skin Hydrating Booster

Bodylotion: L'oreal - Nutri Therapy Rich Body Cream (grymt bra och enormt återfuktande, men väldigt lättabsorberat lotion!), detta är ju dock nästan slut, och jag ska strax testa Eucerin - Oparfymerat Hudlotion! =D

Parfym: Laura Biagiotti – Laura eller Armani – Mania

Ansiktscreme: Dermalogica – Intensive Moisture Balance (bästa fukt/dagkrämen någonsin! Återfuktar helt otroligt utan att vara kladdig, och gör att makeupen lägger sig sååå fint!)

Foundation: Helena Rubinstein – Spectacular Make Up

Puder: Chanel – Poudre Universelle Libre

Ögonfransböjare: Någon random från Åhlens ;)

Mascara: Helena Rubinstein – Lash Queen, eller Dior – Dior Show

Kajal: Chanel – Le Crayon Yeux

Solpuder: Too Faced – Caribbean in a Compact

Rouge: Chanel – Irréelle Blush (nyansen be-bop)

Tandkräm: Någon random från Colgate som sagt! ;)

Läppglans: Chanel – Lèvres Scintillantes (nyansen Imaginaire)

KVÄLLSRUTIN:

Ansiktstvätt: Dermalogica – Essential Cleansing Solution

Ögoncreme: Dermalogica – Intensive Moisture Balance (se morgonrutinen)

Ansiktsvatten: Laura Mercier – Perfecting Water: Rich

Ansiktscreme: Kiehl's - Creme D' Elegance Repairateur ( Superb Tissue Repairateur Creme )

Tandkräm: Någon random från Colgate som sagt! ;)

Munvatten: Använder ej. Anväder dock någon tandtråd från Jordan.

Nu har paketet med Kiehl's nattkräm äntligen hämtats ut, och dessutom har det shoppats lite idag!

Idag har jag äntligen lämnat in min hemtenta, och det var så skönt att bli av med den! Så idag firade jag med att hämta ut ett sött litet paket från Strawberrynet som innehöll nattkrämen från Kiehl's som jag investerat i! ;) Det blir alltså premiär för den ikväll, och det ska bli jättespännande att testa den, eftersom jag varit nyfiken på den länge! =D


Det söta paketet

Kiehl's - Creme D' Elegance Repairateur ( Superb Tissue Repairateur Creme )

Det blev dessutom lite shopping på hemvägen idag! Därför att jag behövde ett nytt hudlotion (och att fira att man är klar med en stor hemtenta med shopping är ju alltid fabulous! ;)), för att jag har gjort slut på det suberba lotionet från L'oreal redan (dumma 200 ml förpackningar, räcker ju ingenstans!). Bra hudlotion som det från L'oreal och det från Netrogena använder jag upp snabbt, eftersom jag smörjer in mig efter vajrje dusch! ;) Härligt att ha stött på de två pärlorna i djungeln av hudlotion, efter en lång misslyckad bodylotion jakt med ihärdigt prövande av både riktigt dyra och billiga lotions.


Dagens Shopping

Idag var jag ju förstås sugen på att prova något nytt, och det blev en 400 ml Eucerin - Hudlotion, för att jag har vart nyfiken på den förut. Den har nämligen gett mig väldigt mjuk och fin hy, och framförallt återfuktat riktigt ordentligt de gånger jag har testat på Apoteket, så nu slog jag till! Dessutom köpte jag den för den stora förpackningen, så denna kanske räcker lite längre i alla fall!

Sedan passade jag också på att kolla in Body Shops dusholja SPA Wisdom som ni härliga läsare har tipsat om, men det var endast en 150 ml flaska, och priset på 215 kronor kändes lite för brutalt för mig, eftersom jag använder rätt mycket duscholja när jag duschar, och det går åt ganska fort (även om den kändes rättså dryg när jag kände på den i affären, så kändes det ändå väldigt lite för en produkt som man använer vid varje dusch! ;)) Lumene - Body Aktiva Time To Relax - Shower and Bath Oil såg också inbjudande ut, och var en hundring billigare, och innehöll dessutom 200 ml i alla fall, så det fick bli den där här gången!

Dagens vill ha!

Aquolina Hair Mask fick högsta betyg (5 av 5) i Solo G's test av Hårinpackningar i nummer 3 2007. Jag läser inte Solo, men en inpackning som har fått högsta betyg gör mig köpsugen i alla fall, och finns att klicka hem på Eleven ;):

"Det här är en prisvärd inpackning som håller måttet. Den doftar svagt av ananas och konsistensen är dryg och krämig. Ett bra resultat som även ger håret mer volym och det kändes lättare att styla. Ett extra plus för den fantastiska doften."

Aquolina Hair - Hair Mask

Sunday, March 25, 2007

Veet - Hårborttagningskräm för duschen: fungerar det verkligen?

Jag läste om dessa hårborttagningskrämer hos Make Me Up för ett tag sedan, och hon hade provat dem och tyckte att de var super och verkligen fungerade! (vilket hon verkligen inte trodde från början) Så nu är jag minst sagt nyfiken! ;) Man smörjer in benen och låter krämen sitta någon minut, och spolar sedan bort den i duschen, låter ju supersmidigt eller hur?

Dock fungerade Veets gamla gamla hårborttagningskrämer inte alls på mig, de som man smörjde in benen med och lät sitta någon minut, och sedan skrapade bort krämen med en grön skrapa. Blev ändå hår kvar med den, så det var ingen hit... Men dessa nya krämer kanske är bättre då?


Veet - Hårborttagningskräm för duschen

Dåliga produkter från Chanel!

Mycket har det bloggats om Chanel, eftersom det är mitt absoluta favoritmärke, som ni har märkt! ;). Men det betyder inte att jag är snäll i bedömningen av produkterna bara för att de är av det märket!

Måste därför varna för ett par riktiga bottennapp från Chanel också, och först ut är:





Chanel - Extrême Cils Mascara: Den här mascaran är verkligen en av de sämsta jag har prövat någonsin. Den gav dock supersnygga fransar första gången jag använde den, och kanske andra gången också. Men sedan, så klumpade hela mascaran ihop sig till en enda klump, massor av klumpar i borsten blev det, och den blev väldigt torr. Efter endast ett par gångers användning, så gick den helt enkelt inte att använda mer, eftersom den var nästintill omöjlig att applicera (pga av alla klumpar i borsten och för att den var så otroligt torr), och det blev ju ingenting av den så den åkte i papperskorgen!





Chanel - Vitalumière Foundation: Jag trodde att denna skulle vara perfekt för min torra hy, eftersom den återfuktar mycket. Men ja jag som har torr hy, fick BLANK hy av denna, och inte så lite heller! Jag blev riktigt blank på näsan framförallt, men också i pannan och på kinderna 20 minuter efter applicering! Sedan kändes det därefter som den bara försvann in i hyn, och så var man superblank hela dagen! Horribelt!

Denna skulle dock kanske kunna passa någon med ännu torrare hy än mig, som behöver rejält med fukt under dagen, men för mig var den alldeles för mycket! Skriver detta för att jag vet att den är rätt omtyckt, och har fått många superrecensioner på makeupalley! Men för mig så var den bara hemsk, trots att jag har rättså torr hy!

Saturday, March 24, 2007

Bästa handkrämen?

Just nu äger jag Vaseline - Healty Hand and Nail och Clarins - Crème Jeunesse des Mains, och dessa är bra handkrämer.

Vaseline - Healty Hand and Nail doftar otroligt gott, men problemet med den är också parfymen, därför att den irriterade mina handeksem som uppkom nu i vinter något extremt; de blev illröda och brände och sved. (eftersom jag aldrig har haft eksem innan så dönade jag på första bästa handkräm jag kunde komma åt då de uppkom och ja det var inte smart förstås =P.) Sedan upplever jag att den bara mjukgör för stunden, och att händerna blir torra alldeles för snabbt igen.

Clarins - Crème Jeunesse des Mains är också bra, men jag har tröttnat lite på den för den känns för torr. En torr kräm alltså, det bara försvinner in i händerna på en gång och det känns som den mjukgör för lite. Jag är ju annars nojig för klibbiga krämer, och borde definitivt gilla den här, men den är bara FÖR torr, och går upp i rök på händerna... Det man vill ha är en mjuk och krämig handkräm som verkligen mjukgör och går in snabbt!

Är nu därför lite sugen på att prova Dr. Hauschka - Hand Cream, som jag har läst mycket gott om på många ställen. Men också Lancôme - Caresse Mains, för att jag minns att jag provade den för längesedan och den doftade gott, men inte extremt mycket, och var mjuk, skän och krämig, men gick in snabbt!

Dr. Hauschka - Hand Cream

Lancôme - Caresse Mains

Thursday, March 22, 2007

Favoritpuder!

Två storfavoriter i min makeupsamling är Chanel's fantastiska puder, och detta är beautyprodukter jag bara inte skulle klara mig utan!

Chanel - Poudre Universelle Libre: Yes, jag har bloggat om detta förut, och jag gör det igen. För det första så har jag aldrig provat ett löspuder som ger så fantastiskt fin lyster som detta och det ger verkligen ansiktet liv, otroligt bra när man är morgontrött eller när det än kan tänkas behövas. Sedan blir man alldeles sidenmjuk av det, och trots den fina lystern så blir ansiktet riktigt matt och fint. Perfekt alltså!


Chanel - Poudre Universelle Compacte: Kompaktpudret som alltid får följa med mig i handväskan, men eftersom Poudre Universelle Libre ger ett sådant superresultat som håller jättefint hela dagen så behöver jag inte använda detta alltför ofta. MEN, då jag verkligen behöver det, som tex när man springer i illfart till bussen, och kanske blir lite blank i ansiktet så är det verkligen guld värt!!! Man pudrar på, och det blir en såååå snygg matt finish, huden känns och ser t.o.m sidenmjuk ut, men samtidigt otroligt naturlig (det är sannerligen inte alla kompaktpuder som klarar att se så naturliga ut minsann!). Och mattheten håller sedan i sig hela dagen! Love it!

Wednesday, March 21, 2007

På jakt efter ny duscholja!

Just nu har jag Niveas duscholja, och den är jättebra! Men jag har använt den så många gånger nu, och är därför sugen på att prova någon ny duscholja, vet dock inte riktigt vilken. Men jag har har spanat in ett par stycken (de två på bilderna nedanför förstås;)).

För torrisar som mig slår ju duscholja alla duschkrämer som säger sig vara sååå återfuktande, och att byta ut duschkrämen mot duscholja är en av de bästa sakerna som jag har gjort för min hy, därför att har gjort enorm skillnad på den, eftersom duscholja återfuktar extremt mycket mer än vanlig duschkräm.


Lumene - Body Aktiva Time To Relax: Shower and Bath Oil

Eucerin - Shower Oil

Dessa duscholjor verkar vara två trevliga altenativ, men de är de enda duscholjorna som jag känner till hittills, och Niveas då (okej, jag har ju inte direkt letat massor, utan de är dessa tre jag har sprugit på i affärena ;)), så det finns säkert fler härliga duscholjor som jag har missat! ;)

Tuesday, March 20, 2007

Face Stockholm Volumizing Mascara

Ja, alltid är man sugen på att prova en ny mascara, bara för att det är så kul att testa nya mascaror (och nya produkter överhuvudtaget ;)). Nästa mascara som jag kommer testa blir nog Face Stockholm Volumizing Mascara, och detta därför att den hade fått jättebra kritik i VR's mascaratest på hemsidan, vilket gjorde mig väldigt köpsugen (dessutom var den relativt billig också! ;)) Brukar inte läsa VR, men jag kollar deras hemsida ibland, för de har en del kul beautyartiklar, och större tester och så vidare.

Så här skriver de om Face Stockholm Volumizing Mascara:

Face Stockholm volumizing mascara, 155 kr.

En lagom kletig mascara som drar tag i fransarna och ger dem volym. Särar fransarna och håller hela dagen. Vi gillar den här skarpt! Stilren, snygg hylsa dessutom!

Betyg: 5

Monday, March 19, 2007

Att få den snyggaste böjen på fransarna!

Jag får den snyggaste böjen på mina fransar genom att först; böja med ögonfranstången ganska långt in på fransarna, ja så att jag får med alla fransar (var väldigt noga med att få med alla fransar, för det blir snyggast då; de allra, allra minsta längst in kanske inte går att få med, men de i ytterkanten är mycket viktiga att få med för att få ett snyggt resultat). Många nöjer sig endast med detta.

Den snyggaste böjen får man dock om man upprepar denna process, d.v.s. tar ett nytt tag lite längre ut, och ett nytt tag till; ytterligare lite längre ut, tills man kommer till franstopparna. Gör man på detta vis får man en fin riktigt fin båge, och en mer naturlig böj! ;) Böjer man endast på ett ställe kan det bli mer som ett veck på fransarna, och att fransarna står rakt upp från där vecket börjar.

Och jag måste passa på att avsluta med en fråga om Shiseidos Eyelash Curler, och frågan är förstås; är den så bra som många säger, eller är den bara överhajpad? ;)


Shiseido - Eyelash Curler

Le Sourcil De Chanel

Ett rejält ögonbrynskit skulle jag verkligen behöva, som detta från Chanel till exempel. Dessutom innehåller det en pincett och en borste, mycket praktiskt! ;) Färgerna ser också ut att lämpa sig väldigt bra för mina ögonbryn! =D

Chanel - Le Sourcil De Chanel

Sunday, March 18, 2007

Massor av fina Chanellack på Strawberrynet just nu!

Strawberrynet har just nu massor av fina Chanellack i lager just nu (ett tag hade de endast två nyanser, inga alls och så vidare). Men nu finns ett helt gäng i vackra nyanser, och till ett rätt bra pris; antingen 122, eller 136 kronor, beroendepå vilket lack det är. Här hemma kostade 195 kronor, så lite billigare är det allt! ;) Så det är verkligen dagens shoppingtips!


Chanel - Le Vernis - Gold Shimmer

Chanel - Le Vernis - Vanity

Chanel - Le Vernis - Sugar Gloss

Chanels nagellack är faktiskt de bästa enligt mig! De är superlätta att måla på, och de torkar snabbt, och är väldigt tåliga! Sedan älskar jag förstås de härliga nyanserna också! Chanel är för övrigt riktigt bra på att ta fram snygga nyanser! Jag dras alltid till dem för de känns så levande och vackra, och ofta är det underbart pärlemorskimmrande också (men inte för mycket, så att skimret tar över, utan alldeles, alldeles lagom). Den underbara nyansen Violette kommer dessutom att få pryda mina naglar idag! ;)

Saturday, March 17, 2007

Den ultimata sminknecessären!

Fick en kommentar av MakeUpYourMind för några dagar sedan, där hon hade skrivit att hon hade några frågor till mig i ett inlägg på hennes blogg. Dessa handlade om den ultimata sminknecessären, och hela inlägget kan här.

Själva frågorna var:

1. Hur ska måtten vara?
2. Hur mycket ska den rymma?
3. Hur många fack ska den ha?
4. I vilket material ska den vara? Skinn? Tyg? Osv.
5. Hur ska färgerna vara?
6. Övrigt.

Hehe, själv så har jag svårt att svara på de här frågorna faktiskt för jag vet inte riktigt vad jag är ute efter. Men jag ska göra ett försök:

1,2. Det ändå jag vet är att jag vill att den ska rymma både mitt smink, och min hudvård. Och jag vet att min nuvarande necessär är för liten, och att jag stör mig på det haha! ;) Men jag vet inte riktigt hur stor necessär jag skulle behöva faktiskt.

3. Det ska endast vara 2 fack utöver själva necessären, ett avlångt och stort så alla borstarna får plats, och ett litet fack för makeupsvampen. Så slipper resten av sminket bli "nedsmutsat". Mängder av fack är bara onödigt, därför att jag orkar inte hålla på och stoppa ner grejerna i massa separata fack hela tiden. Bättre att ha allt i själva necessären, så får man en bra översikt över sina produkter, och behöver inte rota i massa bökiga fack. Necessären ska också öppnas ovanifrån.

4,5. Vad gäller färg så får den absolut inte vara kritvit, för att den blir bara skabbig så snabbt då, även om man är nogrann med att rengöra den. Minsta lilla ögonskugga som har flugit iväg syns och så vidare. Den får absolut inte vara i tyg, för sådana necessärer tenderar också att bli skabbiga, och vara svåra att göra rent. Skin, eller fuskskinn är däremot bra material.

Här är några necessärer med riktigt snygga färger, färger som jag mer än gärna skulle ha på min ultimata makeup bag om jag fick välja:

Pia & Pio - Suave Medium Beauty Bag

Pia & Pio - Red Peony Beauty Bag


Pia & Pio - Black Line Big Beauty Bag

Jag känner att jag nog behöver bli lite mer inspirerad på necessärfronten eftersom jag är i behov av en ny necessär, så jag undrar precis som MakeUpYourMind hur er ultimata makeupnecessär skulle se ut?

Recension: Försvarets Hudsalva

Jag känner att jag måste bidra med mina åsikter om denna lilla klassiker. Så här kommer en liten recension alltså! ;)

Mina läppar var ganska torrspruckna när jag inhandlade Försvarets Hudsalva, och jag köpte det helt enkelt för att det är bra att ha ett transparent återfuktande, men inte så kladdigt läppbalsam hemma. Detta eftersom det ger bra med fukt på läpparna innan man applicerar läppstift eller färgat gloss o.s.v, vilket man behöver eftersom inga sådana produkter blir speciellt snygga eller får bra fäste på torra spruckna läppar.

Då jag provade den för första gången, så var den faktiskt inget vidare på att läka mina stackars läppar. (Något som däremot är super på att verkligen läka läpparna är däremot Clarins - Colour Quench Lip Balm). Men jag forsatte att använda det några gånger dagligen, och innan jag gick och la mig. Och efter en eller ett par dagar var mina läppar fint återfuktade igen, och sedan fortsatte jag att använda det på detta sätt. Resultatet av detta är väldigt bra, därför att mina läppar tycks hålla fukten riktigt bra, och aldrig torka ut, utan de håller sig fina jämt. De behåller sin fuktbalans eller vad man ska säga, och det är riktigt super!

Betyget blir fyra av fem, därför att den håller mina läppar så fina och gör så att de aldrig hinner torka ut. Men den höll inte alls måttet då det gällde att läka torrspruckna läppar omedelbart. Hade den gjort det så hade det definitivt blivit en självklar femma, men vid regelbunden daglig användning så är den ju som sagt super! Dessutom har den en trevlig och diskret doft av vanilj! ;)
Sedan tycker jag om att den är så okladdig, den bara lägger sig som ett nästan osynligt lager på läpparna och är inte det minsta kladdig. Detta gör den också perfekt att använda under läppstift och gloss.

Betyg:

R R R R R

Friday, March 16, 2007

Det här med trender...

Ja, trender kan vara inspirerande, men det är absolut inget jag följer slaviskt. Jag tycker bättre om att köra på de nyanser jag gillar bäst, oavsett om det är trendigt eller inte.

Till exempel det här med gult nagellack; alltså det är verkligen inte så himla fruktansvärt snyggt. Faktiskt inte speciellt snyggt alls.

Därför känner jag mig inte direkt lockad av Blushs reklam för Essies gula nagellack: "Gult är helrätt i vår" och "Gult är inte fult, däremot är det gamla talesättet fullständigt passé. Lacka naglarna gula om du vill vara trendig! "

Oj, hjälp jag tror jag måste köpa det för annars är jag inte trendig, och det måste ju vara snyggt eftersom det är trendigt, INTE. =P Det spelar ingen roll om det är trendigt; det gör det fortfarande inte snyggt! Ja, enligt mig då. Fast i och för sig så ska man väl aldrig förneka att det kan göra sig bra på rätt person med rätt outfit till, men så är det ju med alla nyanser. Men själv känner jag verkligen inte något sug efter gult nagellack!

Metallictrenden gillar jag dock bättre, men jag tycker inte att metalliska lack i alla färger är så himla fruktansvärt snyggt. Ska de vara metalliska så ska de vara metalliska tycker jag då, som Essies Silver Bullions, eller Chanels Holografiska nagellack som är riktigt effektfullt. Andra "metalliska" färger som inte är metalliska själva är bara överflödiga tycker jag.

Så, jag är klar med mitt trendgnäll nu! ;)

Thursday, March 15, 2007

Shoppat nattkräm från Kiehl's!

Nej, den kunde jag bara inte låta bli. Har spanat på den massor av gånger när jag har letat nattkräm, men det har inte blivit av att jag hat köpt den. Men nu hade Strawberrynet den till specialpris "Special Purchase", och den kostade endast 154 kronor (201 kronor innan =P), men det är ju i samma prisklass som till exempel Apotekets Cliniderm Dry & Sensitive Nourishing Night Cream (149 kronor). Så jag slog till, eftersom jag har varit så übernyfiken på den! ;) Och själva krämen är en riktig monsterkräm för "very dry skin", så det blir spännande att testa den!

Kiehl's - Creme D' Elegance Repairateur ( Superb Tissue Repairateur Creme )

Wednesday, March 14, 2007

Hämtat Strawberrynetpaket med härliga Chanelprodukter idag!

Ja, nu har jag äntligen hämtat det paketet med Chanelprodukter som jag beställde för ett tag sedan. Hehe, det är alltså inte Strawberrynet som har varit sega med leveransen, utan det är jag som har varit seg med att hämta ut paketet! =D


Och här har vi härligheterna:


Inslaget med ett gulligt lila band som vanligt ;):


Och så här ser det ut när man öppnar paketet, mycket väl inpackat alltså:



Eftersom jag alltid väljer giftwrapping (för det sägs att det är större chans att slippa betala tullen på paketet så), så slår dom in produkterna i fint silverpapper:



Chanelprodukterna i sina eleganta förpackningar:



Och här är alltihop uppackat:

Chanel - Base Lumière (primern)
Chanel - Lumières Facettes - Lagons (ögonskuggorna)
Chanel- Le Crayon Yeux - Coffee Bean (kajalpennan)



Tillsist: närbilder på ögonskuggorna och kajalpennan:





Fabulous!

Tuesday, March 13, 2007

Dermalogica; superbilligt på Jersey Beauty Company!

Jersey Beauty Company kan man köpa Dermalogica superbilligt, och det verkar vara ett bra företag, enligt vad jag har hört om det! Både Eleonore/Modette, och LipGloss Bitch har tipsat om detta redan, men jag tänkte ändå tipsa en extra gång ifall någon har missat det! ;) För man kan väl aldrig tipsa för mycket om ställen där man kan köpa Dermalogica billigt! ;) Även Strawberrynet har ju Dermalogicaprodukter till superbra priser, men det är det väl redan många som känner till förstås! ;)

Istället för L'oreal Nutrilift köpte jag...

... faktiskt L'oreal Nutri Therapy Rich Body Cream (very dry and sensitive skin). Yes, den blev det alltså. ;) Jag kände på L'oreal Nutrilift först. och den kändes jätte bra, men sedan så stod tuben med Nutri Therapy Rich Body Cream på hyllan ovanför. Då var jag förstås tvungen att testa den också, och det gjorde jag. och oj vad mjukt det blev! Jag blev ännu mjukare och lenare av denna än med Nutrilift, och jag tror aldrig jag har provat något som återfuktar så extremt bra förut; det kändes som den verkligen reparerade den torra huden, och återfuktade på djupet! Nutri Therapy Rich Body Cream är ju, som man hör på namnet, dessutom en rikare kräm än Nutrilift. Men den verkar trots allt gå in snabbt ändå, tog några minuter bara. Och det är det värt om det återfuktar ordentligt! ;)

Men jag har ju inte provat att smörja in hela kroppen med den än, så vi får se hur det resultatet blir, produkter uppför sig ju inte alltid likadant då man provar på handen som när man sedan provar dem på riktigt! ;) Men jag tror att den kommer att vara riktigt riktigt bra!

Monday, March 12, 2007

Härligt vardagsgloss!

Ett vardagsgloss som framhäver läpparna naturligt är riktigt fräscht och vardagsfint tycker jag. Och här är favoriten som brukar ligga i min handväska:



Chanel - Lèvres Scintillantes - Imaginaire


Här är mina läppar med endast lite av Försvarets Hudsalva:

Och här har jag applicerat Chanel - Lèvres Scintillantes - Imaginaire:


Härligt att det är så lätt att fixa vardagsfina läppar! ;)

Sunday, March 11, 2007

Överlack som gör att nagellacket inte flagar av i duschen?!

Ett sådant skulle jag vilja ha i alla fall, därför att mitt nagellack flagar sig alltid i duschen (antaglien för att naglarna mjukas upp av det varma vattnet, så håller inte nagellacket ovanpå), eller precis efter duschen. Så om det är någon som vet något överlack som verkligen får nagellacket att överleva en dusch och hålla i många dagar så tar jag gärna emot tips på det! ;)

Chanel - Laque Reflet Immédiat

Kanske detta från Chanel skulle vara något, för deras underlack är verkligen suveränt!

Überbra tips om applicering av löspuder!

Makeupartisten Tomas Lenneryd tipsar i en artikel i Aftonbladet om att använda den rena baksidan av makeup-svampen, istället för en traditionell pudervippa vid applicering av löspuder:

"Jag använder alltid (den rena baksidan av min) foundation-svamp även till puderapplicering. Då blir det tunnare, mer genomskinligt och "naturligt" än med traditionell vippa – och en pryl mindre att hålla reda på."

Chanel - Poudre Universelle Libre

Detta är verkligen ett suveränt tips för att uppnå den perfekta transparensen. Med vippa kan det lätt bli lite dammigt och för mycket, även om man borstar bort överflödet med en stor puderborste.

Ett litet tips från mig också är att man struntar i att klappa in pudret med makeupsvampen runt ögonen. Då man borstar av överflödet med sin stora borste passar man istället på att svepa lätt under ögonen och på ögonlocket för att uppnå den perfekta transparensen även där! =) Det är annars väldigt lätt att det blir för mycket puder runt ögonen, och att de fina linjerna under ögonen framhävs när det blir för mycket puder där.

Saturday, March 10, 2007

Väldigt sugen på att köpa bodylotionet L'oreal Nutrilift

Såg detta bodylotion till extrapris här om dagen, och nu är jag allt väldigt sugen på att köpa det. Detta därför att jag bland annat blev tipsad om det av Prinsesse Vil Ikke för ett tag sedan då jag skrev inlägget "Jakten på det perfekta bodylotionet" ;). Dessutom tycker en viss Foxy att det är bra också. Sedan har jag provat det på handen några gånger när jag har varit i stan, fast det var ett tag sedan nu. Minns dock att det kännes väldigt gräddigt och krämigt, och jag blev riktigt mjuk av det, och det kändes som att det återfuktade REJÄLT. Kollade också makeupalley idag, och där har den fått strålande recensioner!

L'Oreal - Nutrilift

Utmanad!

Har blivit utmanad av Sabine ;), och utmaningen går till på detta sätt:

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Och här kommer mina små egendomligheter:

1. Gillar ej lösgodis, eller alltså jag gillar det, men det är inte SÅ gott som jag tycker att godis ska vara, ;) Föredrar, chips, choklad och popcorn.

2. Är pedant. Ett exempel är att jag kommer hem från någon föreläsning eller seminarium, och så har jag stökat ner lite på tex skrivbordet kvällen innan eller på morgonen, och då måste jag, innan jag sätter mig och börjar plugga eller kanske tar en macka och kaffe, eller kanske både och. Ja, då måste jag plocka iordning, innan jag sätter mig, för annars får jag ingen ro. ;)

3. Dessutom är jag också alldeles för perfektionistisk för mitt eget bästa, tex när jag sminkar mig så måste varje ögonfrans ligga rätt för annars irriterar jag mig på det resten av dagen haha, ja om dom ligger konstigt och jag inte hinner rätta till dem ;)

Eller när jag skriver en tenta så är jag så nogrann och eftertänksam att det inte ens händer något förrän i sista minuten, vilket leder till att jag sitter uppe hela natten sista dagen och skriver ner större delen av det som har snurrat runt i mitt huvud under veckan som hemtentan ska göras. Men hey, jag brukar få bra betyg, men detta är verkligen ingen hälsosam metod. Saker tar för lång tid när man är så perfektionistisk som jag, och det är inte bra helt enkelt. :P

4. Måste ha morgonkaffe, för annars dör jag. I alla fall nästan! ;) Får huvudvärk, och det känns som att hjärnan väger 500 ton, allt jag gör går i slowmotion takt och jag somnar lite random några timmar senare. (Haha, ja inte i skolan, men hemma på eftermiddagen ;)).

5. Enligt mina närmaste är jag väldigt muppig, vad nu det innebär. Fast jag tycker inte att jag är speciellt muppig. Kallas ibland även för Muppi till följd av detta :P Till exempel av min kära vän Foxy. ;)

6. Har lite fotografiskt minne faktiskt. Om jag läser någon text någonstans så kommer jag ofta ihåg exakt hur det stavas. Ett exempel är när man är ute och spanar på skönhetsprodukter, tex ansikskrämer; de brukar ju ha långa besvärliga namn på franska, och har jag tittat på för- packningen en gång och läst vad det står så kommer jag oftast ihåg exakt vad den heter, och hur det stavas dessutom. Mohahaha, mycket praktiskt om man är ute och kollar efter en ansiktskräm tex, och går igenom hur många som helst, och dessutom kommer ihåg exakt vad de heter sedan. ;)

Ett annat exempel är då jag i nionde klass hade ett glosförhör på en spanskalektion. Jag hade glömt att öva på glosorna, men innan förhöret sa läraren att hon skulle hämta något hon glömt till lektionen, och då passade jag på att läsa igenom de tio glosorna. Läraren var borta ett par, tre minuter, och sen kom hon tillbaka och förhörde oss. Då förhören var rättade, någon lektion senare, hade jag endast ett halvt fel. ;) Tja, mycket praktiskt är det att kunna mata in ord i hjärnan snabbt, speciellt långa och svåra sådana. ;)

Well, detta var mina egendomligheter! (och hjälp vad långt det blev :O, undrar om någon orkar läsa detta egentligen haha! ;)). Enligt reglerna i utmaningen ska man välja ut sex personer som ska göra utmaningen, men jag tycker det är så svårt att välja ut folk. Därför får de som har lust anta utmaningen! =D

Dåligt med uppdateringar de senaste dagarna!

Det har det allt varit, och anledningen till det är att jag har varit såhär trött:

Helt död har jag verkligen varit de senaste dagarna, på grund av alldeles för tidiga morgnar, och långa dagar. Har knappt orkat sätta mig framför datorn, utan har stupat i soffan istället! ;) MEN, idag har jag äntligen fått sova ut ordentligt, så nu blir det uppdateringar minsann! =D

Wednesday, March 7, 2007

Försvarets Hudsalva Inhandlat

Yes, nu har jag inhandlat denna lilla produkt från Apoteket för det ringa priset av 16 kronor. För tillfället har jag ingen transparent läppuppmjukare ;), och därför passade jag på att inhandla denna klassiker. Jag var lite nyfiken på den eftersom att den som sagt är en riktig klassiker, och för att jag aldrig har provat den förut! ;)

Inget läppstift, eller färgade gloss och så vidare blir ju supersnyggt på uttorkade läppar liksom! Så ett vettigt transparent läppbalsam är alltid bra att ha till hands hemma. =)

Jag har förstås provat den nu, och jag tror den kommer att fylla sitt syfte alldeles utmärkt! ;)

Försvarets Hudsalva

Tuesday, March 6, 2007

Concealer - Hur man döljer mörka ringar effektivt, och misstag som ofta görs vid applicering av concealer.

Okej, det här är väl ingen nyhet för beautyjunkies, men ändå något som är viktigt i sminkväg att ta upp på bloggen.

Concealer är ju bland annat till för att dölja mörka ringar under ögonen, men många gör misstaget att applicera concealer under hela ögonområdet, vilket inte är speciellt effektivt.

Det man ska göra är istället att ENDAST applicera på de MÖRKASTE områdena runt ögat, för de är ju de mörka områdena man vill täcka och ljusa upp. (Fast inte det mörka i globlinjen för det är ju som en naturlig skugga, det är ju de där osmickrande områdena man vill täcka). Då har man alltså gjort de mörka områdena ljusare. Hade man gjort de ljusa områdena ljusare så hade de mörka områdena fortfarande sett mörka ut tillsammans med de ljusa.

Applicering:



1. Tog nyss bort dagens smink runt ögat för att kunna visa var de mörka områdena är på mig (kan skilja sig lite från person till person). Hela övre ögonområdet ser dock mörkt ut för att det är en dålig bild. Ser helt död ut, men jag har inte hunnit sova mycket, haft tidigt seminarium och det var varit en lång dag.



2. Dessa områden som jag applicerar concealern på är de mörkaste områdena runt mina ögon, och alltså är det de som behöver ljusas upp. Jag följer det mörka med concealer under ögat, och applicerar dessutom i ögonvrån för att ljusa upp ytterligare, eftersom jag är mörk där också.



3.Voilà! Betydligt piggare ögon än på bild 1! ;)

Även många som har påsar under ögonen applicerar ofta concealer på påsarna istället för de mörka området under och vid sidan av dem, och de hjälper ju inte alls. Applicera istället på de mörka områdena under och vid sidan av påsarna, så framstår "påsarna" som mindra markanta. Inte speciellt nödvändigt att highlighta på påsarna liksom, de framhäver ju dem bara då, samt gör att de mörka områdena runt påsarna ser ännu mörkare ut.