Wednesday, January 31, 2007

Strawberrynet: Får man betala tull, och är det verkligen fraktfritt, och kan man lita på den här webshopen egentligen?

Är ju vad alla undrar. Eftersom jag har shoppat på Strawberrynet massor av gånger, så tänkte jag reda ut allt det här på bloggen.

Frakt: Det stämmer att det är fraktfritt.

Tull: Man kan råka ut för att betala tullavgift, men det är inte alls säkert. Gör man det så står det på avin man får hem i brevlådan. Därefter går man och hämtar ut sitt paket hos uthämtningsstället, vars adress står på avin, och här betalar man också eventuell tullavgift. Man får också ett kvitto på att man har betalat tullavgiften.

Men tullpengarna som man har lagt ut kan man enkelt få tillbaka. Detta gör man genom att scanna eller fota (med digitalkamera) kvittot man fick på uthämtningstället, och sedan bifoga detta i ett mail där man uppger sitt ordernummer och vänligt förklarar att man har råkat ut för att betala tullavgift. Därefter får man ett mail tillbaka, där det bland annat står att de ersätter denna avgift, och att man får tullpengarna tillbaka inom två veckor.

Det ska dock tilläggas att de inte är skyldiga att betala tillbaka tullavgiften. De betalar tillbaka den av vänlighet då man gjort sig besväret att maila dem med bifogat kvitto! Du behöver absolut inte uppge några kontonummer eller något sånt, utan de betalar tillbaka dina pengar automatiskt!

Jag har aldrig haft några problem med att få tillbaka tullavgiften, det har alltid vart supersmidigt, inga krångligheter alls!

Paketet: De har alltid vart jättefint och nogrannt inpackade i vit kartong, med ett lila band med rosett. I paketet har de dessutom lagt frigolit; massor av små frigolitkuddar för att inte varorna ska skadas.
***
Slutligen så vill jag säga att jag har tjänat många hundralappar på att beställa många av mina produker från Strawberrynet, eftersom det ofta är enormt mycket billigare än här hemma. Köper man 3 varor samtidigt så får man dessutom 5% rabatt, och det blir en del pengar ändå. Sedan får man mer och mer rabatt för varje gång man handlar där, och som högst kan man ha 10%. Enligt min åsikt är det alltså verkligen värt att ta "risken" att råka ut för tullavgift, eftersom det är så himla enkelt att få tillbaka de pengarna. Fast har man ingen möjlighet att lätt få tag i en scanner, eller digitalkamera så ska man nog skippa det! :P.

Måste tillägga att deras kundservice dessutom är fenomenal. Jag frågade en gång när ett nagellack skulle komma in igen, och jag fick svar på det mailet inom två timmar! :O Dessutom svarar dom alltid snabbt på tullkvittomailen också!

Härlig shopping på Strawberrynet alltså!

Tuesday, January 30, 2007

Parfym i Dosa

Aquolina Pink Sugar Creamy Perfume, är alltså en krämparfym förpackad i en liten, rättså söt dosa, och den beskrivs på detta sätt:

"Den söta härliga doften av Pink Sugar kan appliceras med en lätt beröring på nacke, handleder eller andra ställen där du vill njuta av denna lockande parfym."

Aquolina Pink Sugar Creamy Perfume

Tja, jag föredrar nog parfym i en riktigt snygg och lyxig flaska istället, men än liten dosa är väl smidigare om man vill ha den med sig någonstans. Pink Sugar låter dock lite sötsliskigt, men jag kanske har fel? ;)

Versace Bright Crystal

Liparazzi - Skräpigaste Desginen Någonsin

För något halvår sedan satt jag och spanade på Eleven, och funderade på att köpa mig ett Liparazzigloss. Men det blev aldrig av, trots att jag funderade på att köpa det massor av gånger. Tur var väl det, för ganska nyligen fick jag syn på Liparazziglossen på Kicks. Och de motsvarande alls inte mina förväntningar; för det första såg de riktigt skräpiga och billiga ut, och själva glosset och nyanserna som fanns att välja på var väldigt tråkiga och intetsägande.

Jag är inte heller ensam om denna iakttagelse; bloggaren Make Me Up tyckte detsamma om dessa oerhört oglammiga förpackningar. Det värsta är inte att det bara såg riktigt billigt ut, utan som sagt, verkligen skräpigt. Priset på glossen är löjligt högt, eftersom det faktiskt ser ut som någon slags leksak av sämsta kvalité. Kinderäggsleksakerna har högre lyx, och kvalitétsfaktor på sin design än vad detta gloss har. Fruktansvärt.

Liparazzi

Monday, January 29, 2007

Recension: Helena Rubinstein Lash Queen

Nu har jag använt den här mascaran i ungefär en månad, och nu är det alltså hög tid för en recension av den.

Det börjar inte bra med denna mascara som faktiskt heter Lash Queen, och första appliceringen blir en besvikelse. Mina fransar har då endast fått lite färg, och ser väldigt taniga och anspråkslösa ut. Lash Queen, yeah right?!

MEN jag har testat så många olika mascaror genom åren så jag vet förstås med mig att det kan se ut så första gången man använder en helt ny mascara (det gäller naturligtvis inte alla mascaror, men det kan vara så med en del), eftesom de ofta är tunnare i konsistensen ibörjan. Den här macaran var dock exceptionellt tunn, och tycktes inte fastna på borsten och sedan på fransarna. Därför väntade jag på att konsistensen skulle tjockna med tiden, och det gjorde den minsann! =D (Dock gick det ganska långsamt. :P)

Ungefär en till två veckor senare börjar det ordna upp sig, och det går enkelt att bygga upp snygg volym, och fransarna blir fint separerade. Hållbarheten är också super, den sitter där den ska hela dagen trots att man går i ösregn och har glömt paraplyet! ;) Inget jobbigt fällande eller flagande heller! Dessutom klumpar den aldrig för mig, vilket också är jätteskönt! Den verkar dessutom skapa bättre och bättre volym med tiden!

Betyget blir fyra av fem möjliga, därför att den från början gav mig så taniga fransar och tog lång tid på sig att utveckla sig till en riktigt bra mascara. Men i övrigt är det en toppenmacara, som klarar mina krav bra!

R R R R R

En Ordentlig Nagelfil...

...skulle jag verkligen behöva! Som denna från Essie till exempel:

"Essies Crystal File förebygger att dina naglar skivar sig. Den går utmärkt att rengöra vilket gör att du kan behålla den länge då den enkelt hålls fräsch! Crystal File har vunnit Allures "Best of Beauty Award" för bästa nagelfil."

Sunday, January 28, 2007

Shopping på Apoteket

Häromdagen var jag tvungen att gå till Apoteket, därför att jag precis hade råkat ut för att få lite handeksem. =/ De kom som ett brev på posten när kylan kom. Jag har aldrig haft det förut så det var skumt, men jag antar att hyn fick sig en liten köldchock.

Jag köpte därför lite nödvändigheter för att råda bot (hydrokortision får ej användas i sår eller runt ögonen) på eksemen, men jag köpte mig också en söt liten tub med CCS Ögongel, eftersom min nuvarande ögonkräm nästan är slut så var det lika bra att passa på. Sedan köpte jag också HTH:s Oparfymerade Kroppslotion, därför att eksemen verkar reagera på parfym och då är det inte bra att använda mitt vanliga parfymerade kroppslotion. För min hy verkar ju vara extra känslig nu eftersom jag fick eksemen, och sedan så är det ju med händerna man smörjer in sitt kroppslotion med.

Försökte till en början smörja in mina händer med den här handkrämen (visste inte bättre, så jag tog bara första bästa när jag såg vad som blossat upp på händerna), men det är massa parfym i den, så eksemen blev ännu rödare då. Annars är den handkrämen alltid fabulous liksom, men varning för att använda krämer med parfym i mot eksem!

Hoppas nu på att mitt inhandlade ögongel, och kroppslotionet ska vara ett par bra budgetfynd dessutom! ;) Recensioner av dessa produkter kommer sedan naturligtvis på bloggen!

Saturday, January 27, 2007

Solpuder

Är något som är härligt att ha till hands såhär i vintertider när man är som blekast. Man sveper lätt på det med en stor puderborste över "kindäpplena", näsryggen, pannan, hakan och halsen (och lite i urringningen, om man har en sådan för dagen, haha ;)) , och får på så vis lite lätt färg och fräschör! ;)

Viktigt är dock att hantera det med försiktighet då man är som blekast, för det är lätt att det kan se riktigt illa ut om man tar för mycket, och detta speciellt om man är blek. Men även om man är brun är det aldrig snyggt med för mycket solpuder heller för den delen. Mitt bästa tips om man har råkat borsta på för mycket; är att tona ner det, genom att svepa vanligt transparent löspuder över tills man får önskat resultat. =)

Jag tycker dessutom att de rosiga kinderna underskattas såhär års, och istället försöker man tämja blekheten med (ofta alldeles för mycket) solpuder! ;) Väldigt synd! För en fräsch naturlig makeup med rosiga kinder är enormt snyggt också! Glöm inte det! =D



Min favorit: Too Faced - Caribbean in a Compact

Friday, January 26, 2007

Dagens Makeup

Yes här kommer den:

Bas:

Primer: Chanel - Base Lumière
Foundation: Helena Rubinstein - Spectacular Make Up
Concealer: Helena Rubinstein - Magic Concealer
Löspuder: Chanel - Poudre Universelle Libre

Ögon:

Basskugga: Laura Mercier - Matte Eye Color - Pure White
Ögonskugga:Chanel - Les 4 Ombres - Stage Lights - Den Ljuslila Nyansen Från Paletten (på hela ögonlocket)
Mascara: Helena Rubinstein: Lash Queen - Wild Black

Kinder:

Rouge: Chanel - Irréelle Blush - Be-bop

Läppar:

Läppbalsam: Philosophy - Kiss Me - Red



Chanel - Les 4 Ombres - Stage Lights

Thursday, January 25, 2007

Fabulous Hudvårdshopping!

Åh, precis när det känns som alla mina hudvårdsgrejjer tar slut samtidigt, så får jag tips av NyansDermalogicas hudvårdskit för torr hy. Perfekt för mig som länge har funderat på att prova Dermalogicas produkter, och kitet innehåller allt detta:



• Essential Cleansing Solution 60ml

• Multi-Active Toner 60ml

• Gentle Cream Exfoliant 10ml

• Intensive Moisture Balance 22ml

• Soothing Eye make-Up Remover (prov)

• Intensive Moisture masque (prov)

Generöst med produkter alltså, och i inte allt för små förpackningar dessutom. Men det bästa är att jag hittade kitet för endast 252,50 kronor på Strawberrynet! Helt otroligt billigt för allt detta! :O Jag slog såklart till direkt! ;) Necessärerbjudanden med mycket mindre förpackningar brukar vara dyrare liksom, och detta kit kostar ju ungefär lika mycket som en endaste mascara, vilket kap alltså!

Sedan är mitt läppbalsam nästan helt slut, och därför behövdes det ett nytt sådant också. Detta från Murad blev det, därför att jag blev riktigt sugen på det efter att ha läst strålande recensioner på Makeupalley om det ;)



Så nu är det bara att hoppas att dessa produkter som jag har köpt är lika bra för mig som de är för många andra! =D

Dermalogica

Nu försöker jag få ut de sista dropparna av min ansiktsrengöring, och min fuktkräm är är det inte jättemycket kvar av heller, men den känns för lätt nu i kylan. Köpte den i somras då det var värmebölja, och då var den så lätt, skön, sval och återfuktande. Sedan har den en sådan lyxig konsistens, och luktar himmelskt också ;)

Jag behöver alltså lite nytt på hudvårdsfronten, och har snöat in mig rätt mycket på Dermalogica. Har läst många recensioner på bland annat Intensive Moisture Balance Cream som jag tror skulle passa min torra hy, och den har fått mycket bra kritik. Men lite förvirrande är det allt för vissa säger att den är så skön för att den inte är för fet (fet och klibbigt, och sjunker inte fort in i huden är min största noja vad det gäller krämer) och funkar bra under makeup, och andra säger att den är alldeles för kraftig. Sedan finns det deras Skin Smoothing Cream, och den är för normal till torr hy. Och den kanske också skulle vara något för mig, om den föregående är för fet och kraftig.

Någon Special Cleansing Gel blir det inte heller, därför att den verkar inte vara rätt för min hudtyp. Men istället kanske det blir Essential Cleansing Solution, för den verkar vara en rengöring som passar min torra och något känsliga hy.

Wednesday, January 24, 2007

Klarar mig inte utan denna!



Ögonfranskammen alltså. Något litet som gör stor skillnad på ett ögonblick är vad det är. Jag kammar alltid igenom fransarna innan jag tar på mig mascara, hur bråttom jag än har. Därför att det går mycket snabbare och smidigare applicera mascara när fransarna är fint separerade. Resultatet blir dessutom avsevärt snyggare. =D Sedan är det inte dumt att dessa finns att köpa billigt på till exempel HM för 19.50! ;)

Åh!

Vad härligt rosigt detta rouget ser ut att vara! Nyansen bella ser helt perfekt ut! Synd att man inte är i behov av ett nytt krämrouge för tillfället alltså! =O

Monday, January 22, 2007

Onödigt kanske, eller kanske inte?

Har ju nämnt den här förut i bloggen, och jag är fortfarande sugen på denna penna. Till det priset kanske den är lite onödig, eller kanske inte?

Sunday, January 21, 2007

Too Much...

Alltså det här var ju bara för mycket! Budget, mellan eller lyx – vad väljer du? skriver de, och de verkar ju mena att dessa makeuper faktiskt är något som går att ha, och inte bara som färginspiration inför våren (för då hade de väl kommit undan med det).

Bild 1: Ser ut ungefär som hej jag har rouge på mig, och den här överdoseringen av rouge skulle synas på 3 mils avstånd. För mycket grönt runt ögonen dessutom. De röda läpparna var fina, men tillsammans med resten av makeupen är det hemskt. Denna makeupen som helhet var verkligen horribel.

Bild 2: Varför envisas det med att ha så mycket rouge. Det ser ut som om hon har två rosa bollar på kinderna. =P Detta hade varit en okej makeup om det inte hade varit för allt rouge. Fast det är ju lite mindre än på den första bilden i alla fall.

Bild 3: En sådan skrikig ögonmakeup kan man väl inte gå ut i?! (Rosa och orange?) Helt fruktansvärd ögonmakeup, man vill väl inte se ut som en clown heller? Rouget och glosset var dock fint.

Nu blir det ett varmt skönt bad!

Känner mig djupfryst, så nu ska jag ta mig ett varmt bad! =D Och för att inte förvandlas till ett torrt russin brukar jag lägga i duscholja i badvattnet! Detta gör jättestor skillnad för en sådan torris som mig! Det blir också mysigt skum när man lägger i duscholjan, och sedan sätter på vattnet! ;) Använder det alltid när jag duschar också, och det gör mycket större skillnad än vad alla andra duschkrämer som säger sig var såååå återfuktande gör. Och nej det är inte oljigt och kladdigt (jag är riktigt nojig för läbbiga och kladdiga krämer, och jag skulle inte köpa denna om den var sådär läskig) som man kanske kan tro, det är ungefär som vilken dushkräm som helst. Just nu använder jag Niveas Shower Oil, och den funkar utmärkt. Finns att köpa i mataffrären, HM, Åhlens, Kicks och så vidare. Inte svårt att få tag på alltså och inte dyrt, men gör enorm skillnad för torr hy.

Saturday, January 20, 2007

Att få sminket att hålla hela dagen lång!

Jag blev lite inspirerad att skriva om hur man får sminket att hålla, efter att ha läst detta inlägget på Engla's Showroom. I kommentarerna var det nämligen oerhört få inlägg som tog upp hur viktig hudvården (eftersom den utgör en bas för makeupen som läggs ovanpå, det är den som gör att makeupen sitter kvar, och löspuder ovanpå foundationen är också enormt viktig för hållbarheten) är för att sminket ska hålla, och det diskuterades mest huruvida billigt smink från HM var bra eller inte. Därför tänkte jag göra en liten beskrivning på hur jag gör för att få sminket att sitta hela dagen, och jag behöver aldrig göra några touch-ups under dagen. Inga nyheter för inbitna sminkjunkies förstås, men vet man inte hur man ska göra för att få sminket att hålla så kan detta vara till hjälp. Väldigt enkelt är det i alla fall:

1.Ansiktsrengöring - Gör rent ansiktet med en bra och mild rengöring som är snäll mot huden men ändå effektiv.

2.Ansiktsvatten - Fukta en bomullspad med ansiktsvatten UTAN ALKOHOL (mycket viktigt eftersom alkohol torkar ut och kan irritera huden rejält), och badda lätt över ansiktet. Låt ansiktet torka;det tar ett par minuter.

3.Fuktkräm/dagkräm och ögonkräm - Fuktkräm appliceras i hela ansiktet förutom på ögonområdet, där ska en ögonkräm appliceras. Låt krämerna sjunka in i huden. Redan här har du en jättebra bas för det smink som du känner för att använda. Innan jag började använda primer efter dessa krämer utgjorde dessa tre steg min bas, och sminket höll jättefint hela dagen. Använder du foundation efter detta så är fixering med löspuder efteråt ett måste, eftersom det medför att foundationen håller hela dagen!

***

4. Primer - Ytterligare ett steg för att få makeupen att hålla (men absolut inte ett måste), och dessutom för att jämna ut huden så man får en jämnare och finare yta att applicera foundationen på. Primern appliceras i hela ansiktet, och även på ögonområdet, och man låter den sjunka in någon minut innan man applicerar foundationen.

5.Makeupbasen - Foundation, concealer och fixera med löspuder.

Något som man ofta inte tänker på att man gör för att man trött; är att man gnuggar sig i ögonen, och gräver ner ansiktet i händerna och gnuggar lite grann (eller hur man nu ska beskriva det). Men detta är ju också en sak som medför att sminket kan glida iväg lite. Att hålla koll på sig så man inte gör detta är förstås super för hållbarheten.

De tre första stegen är viktigast, och att fixera foundation med löspuder. Jag kör alltid med primer för det blir extra fint, men det är inget måste. Självklart är produkter av bra kvalitet också viktigt för ett bra resulat, och när det gäller produkter så får man prova sig fram. Det är ju nämligen väldigt individuellt med vad som är bra och inte bra. I en lite högre prisklass hittar man oftast bättre saker, men det betyder absolut inte att allt som är dyrt är bra. Det är dock sällan jag hittat budgetfavoriter, men man kan ha turen att en del pärlor också! Tänk kvalitet istället för kvantitet! Och då kan det ofta löna sig att lägga ut lite mer pengar på något med bra kvalitet, istället för att köpa många riktigt billiga halvdana saker (som blir liggande för att dom inte är av någon vidare kvalitet) därför att det blir dyrt i längden.

Snart i behov av en ny ögonkräm...

Men vilken ska man välja? Alltid lika svårt... Det jag eftersöker är i alla fall att den ska vara väldigt fuktgivande i första hand (men absolut inte för fet, så att den lägger sig utanpå eller tar 100 år på sig att gå in i huden), sedan får den gärna dämpa de mörka ringarna under ögonen. Guerlains ögonkräm blir det inte igen igen i alla fall, därför det är ju så irriterande att färgen på korken flagar av hela tiden. Hum, den där kanske, eller den här, eller kanske den här? Kanske denna, eller den här? Tja, hur svårt som helst är det i alla fall...

Thursday, January 18, 2007

På naglarna imorgon!



Chanel's härligt intensiva nyans Rouge Noir.

Dagens Makeup...

... gjordes i all hast innan tentainlämningen. Det blev en riktig snabbvariant idag på cirka sju minuter, eftersom det fixades med tentan hela morgonen.

Ansiktsvatten: Laura Mercier Perfecting Water Rich (baddades lätt i hela ansiktet för att snabbt fräscha upp)

Primer: ModelCo's Face Base (mycket fuktigivande, tog denna för att jag endast skulle ha löspuder ovanpå och för att jag inte hann applicera fuktkräm och ögonkräm, annars är den alldeles för oljig ovanpå fuktkräm och under foundationen, verkar inte spela någon roll hur lite jag än tar av den, men som en snabb lösning på morgonens fuktbehov är den super)

Concealer: Helena Rubinstein Magic Concealer (täcker bra och ljusar upp, applicerades under ögonen och i ögonvrån för att pigga upp ögonen, och sedan på näsvingarna)

Löspuder: Chanel Poudre Universelle Libre (bästa löspudret jag har provat, så finmalt och ger ansiktet en helt underbar lyster, piggar verkligen upp (bara detta pudret gör stor skillnad då man ser så glåmig och grå ut som jag gör efter för mycket tentapluggande) och ansiktet hålls matt hela dagen, älskar detta puder!)

Rouge: Chanel Iréelle Blush - Bebop (alldeles lagom rosiga kinder, och omöjlig att misslyckas med i farten eftersom det är såpass subtilt)

Mascara: Helena Rubinstein Lash Queen - Wild Black (också denna är svår att misslyckas med, eftersom den är så lättapplicerad, bra konsistens och bra borste som snabbt fångar upp alla fransar)

Klart!

Wednesday, January 17, 2007

Uppfräschning!


Dior Hydraction - Deep Hydration Refreshing Spray är mycket trevlig att ha till hands då man har mycket arbete att göra på datorn (som jag har haft de senaste dagarna, lot's of hemtentaskrivande ;)). Den ger ansiktet en rejäl uppfräschning så man piggnar till lite, och återfuktar ordentligt vilket är skönt då man sitter och arbetar länge, eftersom huden då kan bli lite torr och stram. Den fixerar dessutom makeupen också, och sedan så är ju flaskan snygg att ha på skrivbordet, och det är ju inte så dumt. =D

Friday, January 12, 2007

Vaseline Intensive Care - Healthy Hand and Nail: Enormt Beroendeframkallande!

Denna handkräm har en alldeles underbar doft, och är därför alldeles beroendeframkallande. Men det är också en bra handkräm; den går in i huden supersnabbt och återfuktar fint. Den är dock odryg, och det behövs mycket av den för att få det ett sådant återfuktande resultat jag vill ha. Men detta gör inget för den doftar ju så underbart så man vill smörja in sig i den, och dessutom är den superbillig. Köpte min 200 ml flaska (kanske 250) på Hemköp för den ringa summan av 39 kronor, så denna handkräm är enligt mig ett riktigt budgetfynd! =D Krämen finns också i 50 ml tub, som är en bra storlek för handväskan! (Ursäkta, för den dåliga bilden, men jag kunde inte finna någon bättre för tillfället).

Thursday, January 11, 2007

För litet badrumsskåp! Typiskt...

Nu känner jag mig ännu mer sugen på Dermalogicas special cleansing gel, för den verkar ju vara alldeles superb, och jättesnäll och mjukgörande för huden. Men mitt badrumsskåp är litet och proppfullt förstås, och det finns inget där som behöver slängas. Därmed inser jag att det inte finns några möjligheter för Dermalogicaflaskan att få plats där, och det är ju såååå typiskt. Har ingen lust att gräva ner något sådant som man använder varje dag i en necessär heller...

Chanels rengöringskrämsförpackning är designad så att den inte tar någon plats alls däremot, och så är själva förpackningen mindre förstås...

Hehe, jag borde verkligen införskaffa större badrumsskåp, sminkjunkie som jag är! ;)

Wednesday, January 10, 2007

Byta eller inte byta ansiktsrengöringskräm? Det är frågan...

Min härliga rengöringskräm Précision System Hydratation La Creme från Chanel har tagit slut, och den har jag varit nöjd med. Hyn blir mjuk efter rengöring, och jag gillar krämens fräscha konsistens och doft. En fräsch och skonsam rengöringskräm helt enkelt. Men jag är lite nyfiken på Dermalogicas Special Cleansing Gel, därför att den kanske är ännu mer skonsam och rengör effektivare än Chanelkrämen. Den kanske alltså är ännu bättre för min torra och lite känsliga hy. Så frågan är: ska man köpa en ny rengöringskräm från Chanel som man vet fungerar bra, eller ska man prova något nytt som kanske är ännu bättre? (eller kanske inte fungerar alls för mig) ;)

Tja, jag har svårt att bestämma mig i alla fall... Dermalogicas förpackning ser så tråkig och apoteksaktig ut, därmed inte speciellt tilltalande alltså. Flaskan med sina 237 ml som finns att köpa på Strawberrynet verkar så himla stor och klumpig, och mitt baddrumsskåp är inte speciellt rymligt, och kanske att den är oparfymerad också och luktar plast. Hehe, många förutfattade meningar från mig ;)


Lyxproblem

För närvarande använder jag Guerlain - Issima - Happology Glowing Eye Care, som ögonkräm. Denna är förpackad i en snygg och lyxig tub, och själva krämen är härlig; den har en rosa pärlemorsfärg, återfuktar jättefint, och fräschar upp ögonen på morgonen. Skulle jag sätta ett betyg på den så skulle den få en 4 av 5 möjliga, men vad gäller förpackningen så är det en sak som är irriterande, och förstör den lyxiga känslan som produkten i övrigt lyckas med att förmedla. Det som alltså stör mig är att guldfärgen på tubens lock flagar av, och flagorna fastnar på fingrarna varje gång man tar i tubens lock. Detta gör ju att tuben ser riktigt billig ut, och framför allt så är det ju enormt opraktiskt när flagorna fastnar på fingrarna hela tiden. Synd är det också eftersom det i övrigt är en bra produkt. Guerlain åtgärda detta! :P

Smashbox Filter Pen



Denna lilla penna är jag allt lite sugen på att köpa:

"Huden kring ögonen är extra tunn och de första ålderstecknen brukar synas just i det området. Med det i åtanke har Smashbox skapat Filter med DERMAXYL COMPLEX för att du enkelt ska kunna ge områdena kring ögonen och munnen lite extra omtanke."

Orolig för rynkor är jag ju inte, eftersom jag inte har uppnått den åldern än. ;) Men jag tror att den här pennan kan fungera som en extra bra primer för ögonområdet, och ge ett väldigt fint och bra underlag för concealer. Speciellt med tanke på att jag tenderar att bli lite torr just under ögonen under dagen, och att det inte känns riktigt tillräckligt med vanlig primer. =)

Sunday, January 7, 2007

Nattkräm


Chanels nattkräm rétifiance intense nuit är min nuvarande nattkräm, och jag föll för den för att jag i affären provade den på mina mycket nariga händer och denna kräm sjönk in på en gång och liksom läkte dom och gav mina händer en riktigt len yta. Köpte den ett tag senare på www.strawberrynet.com, och nu har jag använt den ett tag, och yes huden blir super len, MEN min hy tycks reagera på denna kräm genom blossa upp och bli rödaktig efter applicering... Inte bra. Verkar inte som min hy tål denna kräm speciellt bra alltså, och det är synd för huden blir verkligen superlen när man vaknar. Typiskt...

Saturday, January 6, 2007

Pärlemorslack


Vilket lyxigt pärlemorslack från Essie, verkligen stor vill-ha faktor på detta supersnygga lack! ;)

Friday, January 5, 2007

Recension: Essie Nail Corrector Pen

Då var denna lilla penna äntligen testad, och mitt allra första intryck av den var tyvärr inte speciellt positivt därför att spetsen som man ska avlägsna det överföldiga lacket med var nästan helt torr (det ska vara remover i spetsen som gör den fuktig så att den ska kunna ta bort nagellacket).

Men jag satt och försökte gnugga en stund innan jag insåg att den inte var tillräckligt fuktig. Men som tur är, så är ju den här lilla pennan påfyllningsbar, och därför fyllde jag på med nagellacksremover. Detta var lite söligt, men väldigt enkelt. Därefter blev spetsen på pennan tillräckligt fuktig, och det gick rätt så bra att ta avlägsna nagellacket som hade kommit utanför. Dock måste man vara noga med att hålla pennan rakt ner så att spetsen håller sig fuktig, vilket jag tycker är aningen besvärligt. Åtminstone då man har pennan i vänster hand när man är högerhänt, eftersom man inte är lika stadig på den handen. Betyget på denna penna blir därför inte så högt, därför att jag hade förväntat mig att det skulle gå lite smidigare än vad det nu gjorde, och kanske removern hinner avdunsta från pennan till nästa gång man ska använda den. Då måste man ju fylla på inför varje gång man ska använda den och det är inte speciellt praktiskt. Det ska dock tilläggas att denna penna är bättre att använda för ändamålet, än tops och remover.

MEN, det här är ju som sagt allra första gången jag har använt den, och ett uttlåtande om den kanske är förhastat efter en enda gångs användning. Efter ett litet tag, då man har fått in tekniken så kanske denna penna är toppen och oumbärlig. En uppdatering av denna recension efter en tids användande är därför på sin plats, och kommer såklart att publiceras på bloggen.

Betyg:

R R R R R

Ett bra rouge...

...är härligt att ha till hands klockan alldeles förtidigt på morgonen, då man känner sig lite blek och glåmig. Just rouget är det som ger ansiktet lite färg, och gör att i alla fall jag känner mig lite piggare på morgonen. Jag tänkte därför tipsa om mitt favoritvardagsrouge:

Det är Chanel Iréelle Blush - Be-bop, som jag verkligen inte kunde motstå att köpa på grund av den härliga rosa nyansen. Detta rouge ger mig rosiga kinder på ett väldigt naturligt sätt, och ser inte ut som om det vore ditmålat. Det ska dock tilläggas att en del (på www.makeupalley.com bland annat) upplever detta rouge som alltför subtilt, och menar också att pigmenten inte fastnar på borsten. För mig stämmer detta då jag använder min stora runda rougeborste, men inte då jag använder medföljande rougeborste som fångar upp en lagom mängd rouge (dock brukar jag borsta rouget jämnt med min vanliga rougeborste då rouget väl är applicerat på kinderna).

Just detta rouge är också väldigt bra om man som mig tenderar att ha en smula bråttom på morgonen. Detta därför att om man har ett mer välpigmenterat rouge och applicerar det i farten på morgonen är det stor risk att det blir för mycket färg på kinderna, och att blir en otrevlig och onaturlig kontrast mot resten av ansiktet. Jag själv har väldigt blek hy, och då är ju detta extra lätt hänt. Jag misstänker också att just detta Chanelrouge passar väldigt bleka människor bättre än människor med mörkare hy. Det kan kanske även tänkas att rouget skulle vara allt för transparent för dessa.

Men visst är välpigmenterade rouge bra, om man har tid att fixa rätt mängd rouge på borsten och att borsta på dem med försiktighet förstås, men att vara nogrann jättetidigt på morgonen bara en liten stund efter att man har gått upp ur sängen är inte min starka sida.

Thursday, January 4, 2007

Essie Nail Corrector Pen är nu beställd!

Snart får vi alltså se om den är lika bra som det skrivs att den är, och en liten recension av den kommer förstås på bloggen när den är testad!

Wednesday, January 3, 2007

Perfekt att ha i handväskan!

Chanel Poudre Universelle Compacte: Puder och spegel i lyxfodral!

Recension: Laura Mercier Matte Eye Color

Denna ögonskugga har jag i nyansen pure white, och jag använder den som basskugga. Det jag ska recensera är därmed hur denna ögonskugga är som basskugga:

Efter att ha använt den några månader tillsammans med olika ögonskuggor är jag enormt nöjd. Detta därför att den motsvarade mina förväntningar på pricken; resultatet blir transparent och mycket naturligt, samtidigt som den jämnar ut hudtonen på ögonlocken samt under ögonbrynen och ljusar upp en smula. Den är också ett mycket bra underlag för ögonskuggor, vilket man förstås förväntar sig av en basskugga, och den håller sig snygg hela dagen.

Själva konsistensen på skuggan känns väldigt lyxig och finmalen, och den glider lätt och smidigt på ögonlocket. Verkligen den perfekta matta basskuggan enligt mig! Att den är så matt och diskret gör ju dessutom att den passar utmärkt till vardags.
Betyg:

R R R R R

Tuesday, January 2, 2007

Att få fin hy snabbt

Ibland kan man kanske känna att huden behöver en rejäl uppfräschning, men har varken tid eller ork till att ordna det. Jag tänkte därför dela med mig av mitt bästa tips för att få en snabb uppfräschning, och det skiljer sig nästan inget från min vanliga ansiktsrutin:

1. Innan man lägger sig så tar man bort sminket som vanligt, och följer därefter upp med ansiktvatten för att få ansiktet riktigt rent (om man använder det).

2. Därefter masserar man ansiktet ett par minuter med en riktigt bra och mild peeling, och sedan sköljer man ansiktet ordentligt med vatten, och låter det därefter torka.

3. Sedan smörjer man in ansiktet med en ordentlig, och riktigt fuktgivande nattkräm. Ögonkrämen får man förstås inte glömma heller.

Morgonen därpå vaknar man upp med ett ansikte som strålar av lyster, är ordentligt återfuktat och torrhetslinjer och rödmosighet är borta, och porerna är rengjorda (senast jag gjorde detta var också två små, men väldigt röda finnar jag hade helt borta på morgonen). Det som gör sådan skillnad är förstås peelingen, och den tar ju bara ett par minuter använda. Min vanliga kvällsrutin består annars av rengöring, ansiktsvatten, (ibland fuktgivande serum), nattkräm och ögonkräm. (jag har alltså endast lagt till peelingen till min rutin).




Chanel Précision Gommage Microperlé Hydratation är peelingen jag använder. Den är anpassad för torr hy och är därmed väldigt mild, snäll och återfuktande. Samtidigt är den också väldigt effektiv, och peelar snabbt bort döda hudceller, och ger ansiktet massor av lyster. Helt perfekt för min torra, och ganska känsliga hy.

Laura Mercier Night Nutrition Renewal Cream (For very dry or dehydrated skin) använder jag endast när ansiktet behöver rejält med fukt, dock inte dagligen därför den är alldeles för fet och kraftig för att användas så ofta. Konsistensen är tjock och och trögflytande, och den är väldigt klibbig då den är applicerad i ansiktet och tar lång tid på sig att gå in i huden (vilket jag tycker är obehagligt). Men då den väl har sjunkit in i huden, vilket den har när man vaknar på morgonen, så är resultatet enormt bra och huden har fått en riktig fuktinjektion!

Monday, January 1, 2007

Brutalt snyggt nagellack...


...är vad Essie Nail Polish - National Velvet verkligen är! Det ser verkligen ut som mörk, vinröd sammet. Helt otroligt snygg färg, och definitivt en av mina favoritlack! (Just detta lack fick också pryda mina naglar på nyårsaftonen ;)). Finns att köpa på www.blush.se! =)

Nyårsmakeup

På grund av förberedelser inför nyårsfesten så kommer rapporten av nyårsmakeupen i efterhand. =) Men denna enkla festmakeup kan förstås vara användbar när som helst på året.

Det lades ner mest tid på att måla naglar, och framför allt på att göra söta korkskruvslockar i håret, så makeupen blev enkel inför nyårsaftonen. Det blev fokus på läpparna som fylldes i med ett rött läppglans, och en diskret ljusrosa ögonmakeup. Enkelt, men elegant och stilfullt ;)

Bas:

Primer: Chanel - Base Lumière
Clinique: Pore Minimizer - Instant Perfector (på näsan för att gömma små porer och få ett jämnt och matt resultat)
Foundation: Helena Rubinstein - Spectacular Make Up
Concealer: Helena Rubinstein - Magic Concealer
Löspuder: Chanel - Poudre Universelle Libre

Ögon:

Basskugga: Laura Mercier Matte Eye Color - Pure White
Ögonskugga: Chanel Eye Color Les 4 Ombres Eye MakeUp - Spices (endast den rosa nyansen från denna palett)
Mascara: Helena Rubinstein Lash Queen - Wild Black

Kinder:

Rouge: Chanel Irréelle Blush - Be-Bop ( härligt rosig rosa nyans, med diskret skimmer)

Läppar:

Läppglans: L'oreal Glam Shine Sorbet - No. 300 Jubilee (rött färgfullt skimrigt gloss, ej transparent, läpparna blir riktigt röda) Fast de snyggaste röda läpparna får man med ett riktigt rött läppstift, men i brist på sådant så fick det bli det söta röda läppglanset ;)