Friday, December 29, 2006

Essie Nail Corrector Pen: låter helt perfekt!

...för mig! =D Och såhär beskrivs den på Blush (http://www.blush.se) :

"Tar enkelt bort lack som hamnat utanför. The Nail Corrector Pen är idealisk för små "touch-ups" där lacket hamnat utanför nageln. Korrigerar snabbt och enkelt utan att kladda."

Hehe, jättebra för mig som älskar att ha naglarna målade, men är allt annat än lätt på handen, vilket resulterar i en hel del lack utanför som måste justeras med remover och tops. Det är ju väldigt pilligt och svårt att få det snyggt, så den här behändiga pennan från Essie måste nog inhandlas snart alltså!

Thursday, December 28, 2006

Cake Eyeliner

Makeupstores cake eyeliner tillsammans med makeupstores lite bredare eyelinerpensel är en av mina stora favoriter. Det är också den enda eyeliner jag använder, därför att den är så lättapplicerad och resultatet blir enormt snyggt och sitter som berget. Man kan enkelt skapa en lite tjockare linje som framhäver de övre fransarna snyggt, eller en tunn och diskret linje som framhäver ögat naturligt och som passar bra till vardags, genom att dutta lätt med penselns spets tätt intill de övre fransarna.

Flytande eyeliners är för mig rena mardrömmen, otroligt besvärligt att få jämnt, snyggt och naturligt. De tenderar att flyta ut, och man får stå och försöka rätta till röran med tops i all evighet för att få ett vettigt resultat (om man ens lyckas med det). Cake eyelinern applicerar man genom att fukta penseln och sedan stryka den lätt i dosan med eyeliner, och sen är det bara att pensla på. ;) Så om man som mig tycker att flytande eyeliners är krångliga, är cake eyeliner verkligen att rekomendera för att få ett snyggt resultat snabbt och enkelt.

Dagens Shopping



Helena Rubinstein: Lash Queen Mascara - No. 01 Wild Black
Chanel: Le Crayon Yeux - No. 09 Bronze
Chanel: Lèvres Scintillantes - No. 84 Imaginaire

Wednesday, December 27, 2006

Recension: Vincent Longo Volume Riche Mascara

Det som jag är ute efter när det gäller mascaror är; volym, volym och ännu mera volym. ;) Sedan måste den också vara snabb- och lättapplicerad och absolut inte fälla eller flaga sig under dagen. Detta är jag ute efter därför att jag har långa, böjda och ljusa fransar av naturen, och det enda som saknas är färgen och volymen.

"Kodnamnet i labbet för Volume Riche Mascara var "the mistress mascara". Skapades för de tillfällen då "less is more" inte gäller. De mjuka fibrerna och den kraftiga borsten gör att mascaran kan appliceras i flera lager för maximal effekt, utan att klumpa. Ger en glansig och fuktig finish." På detta sätt beskrivs den på http://www.cowparfymeri.se/. Dessutom hade den fått bra recensioner på http://www.makeupalley.com/, där den bland annat beskrevs som väldigt volymgivande utan att klumpa sig, och att den höll hela dagen.

Hade därför höga förväntningar på Vincent Longos mascara, men blev tyvärr ganska besviken. Har använt den i några veckor nu, och finner efter ett antal timmar små smulor under ögonen, och borstar man bort dem, så faller det ner nya inom kort. Att hålla sig på plats klarar den inte, och dessutom är den inte speciellt smidig att applicera, utan man får hålla på och arbeta med den ett bra tag innan man får fransarna som man vill ha dem. Det som den däremot är riktigt bra på är att skapa rejält med volym, men det kan klumpa sig en hel del så man får som sagt arbeta igenom fransarna mycket. Synd att den är så krånglig att applicera, och att den fäller, för annars hade det varit en toppenmascara! Och därmed fortsätter mascarajakten!

Betyg:

R R R R R

Läppbalsam på burk VS läppbalsam på tub





Jag har aldrig gillat läppbalsam på burk av den enkla anledningen att jag inte tycker om att köra ner fingrarna i en burk med klet. Kletigt och opraktiskt helt enkelt, även om själva läppbalsamet är bra så är det ändå inte värt att hålla på och kleta i en otymplig burk när man exempelvis sitter på bussen. Tja, det enda positiva med dessa förpackningar är att de kan inneha en viss söthetsfaktor som Smith's Rosebud Salve har till exempel ;) (och som för övrigt är ett bra läppbalsam, tycker dock att den mjukgörande effekten av den är något kortvarig).

Läppglans på tub, ja förpackade i en sådan tub som läppglans är förpackade i, är vad jag föredrar. Min absoluta favorit är Philosophy Kiss Me Very Emollient Lip Balm - Red Tube, därför att det gör torra fnasiga läppar underbart mjuka, och framförallt så gör den mina läppar väldigt snygga: härlig transparent röd färg, och det ser ut som man har ett snyggt glossigt läppglans, men det har kosistensen av det mjukaste och mest behagliga läppbalsam man kan tänka sig. På grund av den röda färgen lämnar den heller ingen suspekt vit hinna på läpparna som de flesta andra läppbalsam och lypsyl gör på mig. Dessutom ser mina läppar något fylligare ut än vanligt. Ett läppbalsam som läker torra läppar och gör läpparna supersnygga: verkligen det ultimata läppbalsamet för mig alltså!

Parfymtips!


Laura by Laura Biagiotti. Den är himmelsk! Otroligt fräsch, feminin och elegant doft! Precis som jag vill att en parfym ska vara, sådär härligt söt, blommig och och lätt. Definitivt en av mina favoritparfymer! Den snygga och eleganta designen på flaskan är förstås också ett stort plus!

Jag tycker nämligen inte om parfymer med tunga dofter som sticker i näsan, och snarare gör att man blir yr i mössan än luktar gott. Sötsliskiga parfymer är också något som jag verkligen ogillar. Laura är däremot motsatsen till allt detta med sin underbara doft!

En sminkblogg till?!

Sminkbloggar är ju inget ovanligt förekommande, och varför startar jag upp ytterligare en blogg om smink?

Jo, därför att jag är värsta sortens sminkjunkie förstås; jag älskar framför allt lyxiga förpackningar med innehåll av hög kvalité, prova nya produkter, hur man med smink kan skapa olika effekter i ansiktet, smink i pärlemorskimmrande nyanser, rosigt rosa rouge, lyxiga krämer och lotions, ansiktsmasker, peeling, och jag kan rada upp saker i evighternas evighet och därför är det väl bäst att stanna där. =)

Men framförallt anser jag att man aldrig kan få nog av olika människors tänkande och tyckande om smink. Genom att läsa olika uppfattningar om produkter man är intresserad av till exempel, kan man bilda sig en egen uppfattning om produkten och bestämma om man ska satsa på den eller inte. Vilket smink som passar ens hudton och hudtyp är ju väldigt individuellt, och det är inte alltid speciellt lätt att hitta rätt i djungeln av produkter. Därför vill jag bidra med min erfarenhet, och åsikter om smink- och skönhetsprodukter, och det kanske kan vara till någon hjälp i denna mångfald av skönhetsprodukter.

Smink

...och skönhetsprodukter är vad det kommer att skrivas om i denna blogg.